Gel Tehnician

Ce stiti despre geisha?


Tu ce sti despre Geisha?

Geisha este denumirea pe care o poartă o persoană femininină care prezintă publicului arta tradiţională japoneză. În Europa termenul s-ar putea traduce ca actriţă, sensul termenului diferă în dialectele japoneze. Astfel dacă în joaponeza oficială înseamnă actriţă, în dialectul Kyōto „maiko” înseamnă dansatoare.

În decursul istoriei termenul a suferit diferite interpretări. La început se numea taikomochi sau hōkan şi rolul era jucat de bărbaţi. Abia în secolul XVII rolul a fost numit „onna geisha” („Geisha feminin“) şi a fost preluat de femei. Perioada Geisha a cunoscut o înflorire în secolele XVIII şi XIX. După Restauraţia Meiji (1868) rolul lor s-a schimbat. În majoritatea oraşelor mari existau Hanamachi („Cartierele florilor“) unde exitau prostituate (Geisha). În prezent în Japonia există numai câteva hanamachi, ca de exemplu în Kyōto, care este centrul culturii Geisha. În decembrie 2007 debutează ca Geisha prima femeie albă sub numele Sayuki.

Gheişele (însemnând „artist/ă” sau „persoană a artelor”) sunt în acelaşi timp artiste în tradiţia japoneză. În regiunea Kansai termenii geiko, pentru gheişă şi maiko pentru gheişă ucenică, au fost folosiţi încă de la Restauraţia Meiji. Gheişele erau foarte cunoscute în secolul al XVIII-lea şi în secolul al XIX-lea; ele mai există şi astăzi, cu toate că numărul lor este în permanentă scădere.

Acum ceva timp am mai facut o geisha insa daca nu stii concret semnificatia ei in timpurile noastre nu prea vrei sa porti pe unghie o geisha.

Lucrarea pe care am facut-o a constat in intretinerea unghiei facute ulterior cu tips + gel urmat de 3 straturi de gel si model efectuat din oja deaspura finishului format dintr-un french roz si model geisha.


Reclame

One response

  1. Shy Angel

    Super tare B|

    august 22, 2014 la 22:25

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s