Gel Tehnician

Ce stii despre boliile de la nivelul unghiilor?


Neingrijirea mainiilor ca si a intregului corp poate duce la instalarea multor boli. Astfel incepand de acum vom parcurge toate bolile pe care le putem face la unghii si cum putem face sa evitam astfel de boli.

ONICOMICOZA

( o ciuperca la nivelul unghiei)

Este infectie provocata de ciuperci, infectia ataca tesutul proximal si pe cel lateral care duce la separarea patului unghiei

Unghia deveine alb-galbuie si isi modifica structura si aspectul, pe masura ce infectia avanseaza, ea se hraneste cu proteinele din cheratina din patul unghial si degradeaza unghia.

Trata necorespunzator sau neglijata ONICOMICOZA duce la pierderea integrala a unghiei, unghia va deveni moale si faramicioasa si vor aparea straturi galbene.

Acest tip de infectie se transmite fie prin contact direct, fie indirect prin folosirea in comun a unor obiecte precum si unele articole de imbracaminte, obiecte folosite in igiena persoanla (ex: unghiera, forfecuta pentru unghii, pila, baile publice, etc.)

Acest tip de micoza se produce 90% la nivelul picioarelor.

Iata cateva din aspectele acestei boli:

 

VERUCI VULGARE (NEGI)

Sunt infectii superficiale ale pielii la nivelul pielii macinate sau picioarelor, apar niste formatiuni proeminente rotunde, aspre de culoarea pielii sau galben cenusii; deranjeaza estetic prin simpla lor nuanta, insa dezvoltarea lor la nivelul talpiilor determina comprimarea unor filete nervoase si astfel creaza durerea.

Acest virus infecteaza pielea prin mici fisuri, zgarieturi ale pielii, apoi se inmulteste in piele determinand o multiplicare a celulelor pielii

Dupa infectare, virusul poate persista latent in piele, mai mult timp, aporximativ 4 luni, fara ca negul sa apar dar se activeaza cand imunitatea scade.

Se transmite prin contact direct cu persoana infectata sau indirect prin contactul cu materialele infectate! Mare atentie manichiuristele ce nu dezifecteaza indeajuns materialel folosite!

Iata cateva imagini cu boala in cauza!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s