Gel Tehnician

Pila pentru unghii


Această prezentare necesită JavaScript.

 

Pila pentru unghii este clasica ustensila metalica în formă de lama cu suprafața crestata, folosită la netezirea unghiilor (după tăierea lor). Aceasta ar fi definitia ei insa exista mai mlte tipuri de pile dupa cum urmeaza:

 • Pila clasica de fier – dupa cum am spus si in definite este o lama de otel avand abmele suprafete cu striatii foarte fine si ascutite, ea se foloseste la pilirea, formarea si finisarea unghiilor.
 • Pila de sticla – este din sticla si este folosita pentru unghiile naturale conferindu-le luciu si se foloseste in special pentru unghiile casante, pe suprafata patului unghial (unghiei)
 • Pila de luciu – este de forma dreapta si se foloseste pentru unghiile natural de la maini si picioare conferandu-le luciu un timp mai indelungat. Aceasta pila nu are stiratii de nici un fel pe suprafata ei.
 • Pila profesioala – are suprafata de pilire speciala, abraziva si se foloseste in pilirea unghiilor false. Ea este de mai multe feluri iata cateva exemple:

  pile de unghii

 

1.      Semiluna

2.      Ovala

3.      Jumbo

4.      Dreapta

5.      Bumerang

 

 • Pila elecrica  – se foloseste in special la unghiile false (construite din gel sau acril) oferind o pilire mai rapida. Avand mai multe capete de schimb se poate folosi atat in scurtarea unghiei, pilirea cuticulei cat si intretinerea unghiilor false.
 • Buffer-ul – considerat o pila, folosit in manechiura, pedichiura si unghii false, avand mai multe atributii:

 

1.      Pentru manichiura clasica exista buffer-ul cu 2, 3 sau 4 fete avand efect de luciu sau indreptarea patului unghial.

2.      Buffer alb – fetele sale au o duritate normala si se foloseste atat in manichiura, pedichiura cat si unghii flase.

3.      Buffer portocaliu – fetele sale au o duritate medie, de asemenea se foloseste atat in manichiura cat si in pedichiura si unghii false.

4.      Buffer Mov – fetele sale au o duritate aspra, acesta folosindu-se in special pentru unghiile groase sau cele false.

 

 • Pila pentru talpa – acest tip de pila se foloseste pentru indepartarea bataturiilor de pe talpa piciorului.

Pila ca si restul instrumentelor se alege in functie de mai multe caracteristici si anume: tipul lucrarii (manechiura clasica sau unghii false in gel sau acril) si caracteristicile clientului. De asemenea pila, pentru siguranta clientului, necesita dezinfectare si sterilizare in acest caz doar cea de fier dupa fiecare client, restul sunt de unica folosiinta.

Reclame

2 responses

 1. narcisa

  orice pila ….unghile sa fie frumoase 😀

  ianuarie 13, 2011 la 20:33

 2. ioana

  Ce tip de buffer sa folosesc pentru a pregatii unghia inainte de face contructie din gel?

  aprilie 16, 2011 la 20:57

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s