Gel Tehnician

De ce Gel si nu Acril?


Unghii tehnice Acril sau Gel

Nu mai suporti exfolierea si ruperea unghiilor tocmai atunci cand le aveai pe toate la aceeasi dimensiune? Poate ca e momentul sa incerci alternativa artificiala! Unghiile false sunt optiunea ideala pentru cele care isi rod unghiile sau care au probleme cu cresterea lor. Unele femei incearca unghiile false pur si simplu pentru a scapa de „narav” iar altele vor doar sa se aiba unghii superbe si usor de intretinut.
Daca sunt aplicate si apoi indepartate corespunzator, unghiile artificiale nu afecteaza foarte mult structura cornoasa a unghiilor tale, dar nici sa nu te astepti sa le imbunatateasca conditia lor actuala. Insa daca te decizi sa iti pui unghii false, acest obicei poate deveni pentru tine la fel de banal precum vopsitul parului, iar daca intr-o zi te hotarasti sa nu ti le mai pui, ele vor arata la fel ca inainte.

Manichiura reprezinta pentru majoritatea femeilor un detaliu al propriei personalitati, ce necesita intreaga atentie. Din nefericire nu intotdeauna putem avea o manichiura ireprosabila, uneori datorita anumitor incidente unghiile pot avea de suferit sau datorita exfolierii acestora suntem in imposibilitatea de a avea manichiura dorita. Daca manichiura naturala nu da rezultate atunci se poate apela si la cea artificiala.

Deosebiri:

Acrilicul se poate aplica pe toata unghia sau doar pe varful ei. Este un amestec de polimer si monomer care la cateva minute dupa aplicarea pe unghii se usuca fara ajutorul altor aparate.

Daca optati pentru gel, aveti doua variante: gel care se intareste la lumina UV, sau gel care se usuca singur. Spre deosebire de acrilic, gelul este un amestec de monomer si polimer amestecat dinainte si abia apoi tratat cu limina UV. Daca optati pentru gelul netratat cu lumina, veti petrece mai putin timp asteptand sa se usuce. Acest gel se usuca aplicand peste el un spray care accelereaza uscarea unghiilor.

Pro si contra

Acrilic
Pro
– Odata ce va rupeti o unghie de acrilic, sa o reparati nu e o problema. Puteti chiar sa o reparati dvs daca stiti cum. In cazul in care doriti sa le dati jos, cel mai bine ar fi sa mergeti la un salon profesionist si sa apelati la ajutor specializat. Acrilicul este un material puternic si daca aveti grija cum trebuie de unghiile voastre, va puteti bucura multa vreme de ele.

Contra – Acrilicul poate dauna unghiilor dvs mai mult decat gelul. Aspectul de unghii false este vizibil, iar daca nu este aplicat corect, arata chiar urat. Daca vreti sa scapati de ele va dura putin mai mult pana ce unghiile naturale vor creste din nou.

Gel
Pro
– Unghiile cu gel arata elegant si natural. In cateva minute sunt aplicate si uscate. Amestecurile folosite pentru gel sunt inodore.

Contra – Unghiile cu gel nu sunt asa de durabile ca si cele cu acrilic si aplicarea ojei peste ele nu este indicata. Nu se va lipi de unghii, in schimb pe cele de acrilic da. Daca vi se rupe o unghie cu gel, nu puteti sa o reparati singure, ci trebuie sa mergeti la salonul de cosmetica imediat.

5 responses

  1. Acril pt. ca imi place mai mult,este mai usor de aplicat si de intretinut fata de gel uv „parerea mea” le-am incercat pe ambele 😛 dezavantajele acrilului este ca miroase urat ,atat.:p

    iulie 29, 2011 la 00:54

  2. Catalina Obae

    Perioada de recuperare a unghiei atat dupa inlaturarea acrilului cat si a gelului este aceeasi.Unghia are o perioada de crestere de la baza la varf de cca 6 luni,deci in mod normal can 2 luni ar fi suficiente pt inlaturarea partii avariate de unul dintre materiale. Despre cat de stricate sunt unghiile dupa inlaturare,ar trebui sa va intrebati daca a-ti indepartat corect produsul. Ca diferenta de indepartare intre cele 2 materiale,gelul se indeparteaza prin pilire iar acrilul prin topire. Lucrez cu ambele,insa acrilul ramane preferatul meu,pentru libertatea de creatie pe care mi-o ofera,for me CA edge,pipe,pipe Gothic,mandorla rusa ….sunt mult Mai greu de obtinut din gel.

    aprilie 17, 2012 la 22:11

  3. carmen

    se poate aplica acryl 3D pe costructie gel?

    august 17, 2012 la 10:10

    • buna, da se poate aplica acryl 3D pe gel insa eu nu lucrez cu arcyl momentan.

      septembrie 10, 2012 la 15:14

Lasă un comentariu